Удосконалення технологічного процесу доставки штучних вантажів підприємства “S-Парта” в міжміському сполученні - Бочко, Олександр Станіславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Розроблено транспортно-технологічну схему доставки вантажів в міському сполученні. В результаті проведеної маршрутизації визначені раціональні розвізні та маятникові маршрути перевезень вантажу, що дозволяють знизити добовий пробіг автомобілів на 997 кілометрів у порівнянні з існуючими маршрутами перевезень. Економічний ефект від використання раціонального рухомого складу за один рік складе 125320 грн. Ефективність запропонованих маршрутів становить 31,61 % та дозволить знизити загальні витрати на 386502 грн. Завдяки роботі двох водіїв на маршруті всі вантажі доставляються протягом доби завдяки чому підприємство заощаджує 1120354 грн. Рекомендації по впровадженню: отримані результати досліджень можуть застосовуватись при організації перевезень вантажів в міжміському сполученні. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: доставка вантажу; маршрут; рухомий склад; міжміське сполучення; ефект; витрати