Удосконалення технології мультимодальних пасажирських перевезень в умовах воєнного стану в Україні - Примаченко, Ганна Олександрівна; Шкуренко, Ольга Володимирівна; Будник, Вікторія Анатоліївна; Корнійко, Яна Русланівна; Тарасов, Кирило Олександрович; Prymachenko, Hanna; Shkurenko, Olga; Budnyk, Viktoriya; Korniiko, Yana; Tarasov, Kyrylo (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У статті проаналізовано стан і причини затримок пасажирських поїздів на прикордонному переході Мостиська-2, через який прямують найбільші залізничні пасажирські потоки між Україною та країнами Європейського Союзу. На основі проведеного аналізу виявлено залежність часу затримки поїзда на прикордонній станції від кількості пасажирів у поїзді, та з метою зменшення тривалості таких затримок запропоновано вдосконалення наявної технології розрахунку часу слідування пасажирського поїзда шляхом впровадження та використання величини, яка відповідає часу затримки поїзда на прикордонній станції на одного пасажира. Упровадження та інтеграція запропонованої технології в математичні моделі формування раціонально узгодженого графіка руху на мультимодальному пасажирському маршруті в подальшому дасть змогу значно скоротити час очікування пасажирами в пунктах пересадки, раціоналізувати місткість і населеність рухомого складу й збільшити фінансовий прибуток перевізників. Крім того, зазначена технологія може бути запроваджена для розвитку ІТ-системи мультимодальних пасажирських перевезень й для застосування технології «єдиного квитка».
Improving multimodal passenger transportation technology under the wartime conditions in Ukraine
Keywords: мультимодальні перевезення; пасажирські перевезення; логістика пасажирських перевезень; міжнародні перевезення; multimodal transportation; passenger transportation; passenger transportation logistics; international transportation; 656.223:502.5; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.100.0.120