До розрахунків пологих оболонок чисельно-аналітичним методом граничних елементів - Сур’янінов, М. Г.; Бойко, О. В. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Розглянуто застосування чисельно-аналітичного методу граничних елементів (ЧА МГЕ) до розрахунків пологих оболонок. Завдання щодо вигинання пологої оболонки є двовимірним, а в чисельно-аналітичному методі граничних елементів пластини й оболон-ки розглядаються як узагальнені одномірні модулі, тому до цього рівняння застосували метод розподілу змінних Фур’є та варіаційний метод Канторовича-Власова, що дозволило одержати звичайні диференціальні рівняння восьмого порядку.
For the calculation of flat shells by the numerical analytical method of boundary elements
Keywords: полога оболонка; метод граничних елементів; метод Фур’є; метод Канторовича-Власова; фундаментальні функції; shallow shell; boundary elements method; Fourier method; Kantorovich-Vlasov method; fundamental functions; 629.341; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.92.2.37