Модулятор електронної гальмiвної системи - Туренко, Анатолiй Миколайович; Ломака, Степан Йосипович; Клименко, Валерiй Iванович; Рижих, Леонiд Олександрович; Леонтьєв, Дмитро Миколайович; Чебан, Андрiй Анатолiйович; Красюк, Олександр Миколайович; Тишковець, Сергiй Вiкторович (My University, 2008)
Модулятор електронної гальмівної системи, що має корпус, у порожнині якого розташований золотник з крізним осьовим отвором, притиснутий вправо пружиною у початкове положення, та на зовнішній бічній поверхні зубчасту рейку, зв'язану з шестернею вала крокового електродвигуна, а в корпусі модулятора виконані отвори, лівий з'єднаний з гальмівною камерою, середній - з гальмівним краном, правий, закритий золотником - з атмосферою, який відрізняється тим, що у корпусі модулятора між середнім і правим отворами виконано, перекритий в початковому положенні, четвертий отвір, золотник має можливість перекривати головками середній, правий та четвертий отвори в корпусі модулятора, в золотнику також виконано, між середньою та правою головками, радіальний отвір, який з'єднує осьовий отвір з порожниною між корпусом та золотником.
Keywords: автотранспортнi засоби, гальмiвнi системи