Гiдропневмомеханiчний акумулятор - Холодов, Антон Павлович; Хмара, Леонiд Андрiйович (My University, 2012)
Гідропневмомеханічний акумулятор, що містить корпус, поділений на дві камери - робочу, заповнену рідиною, та газову, який відрізняється тим, що між внутрішньою поверхнею корпусу та газовою камерою розташовано пружину, зверху зафіксовану на корпусі гідроакумулятора, а знизу - до поршня, причому жорсткість пружини вибирають таким чином, щоб жорсткість її стискання перевищувала тиск стискання газової камери при зарядженому акумуляторі.
Keywords: гiдропневмопривiд; механiка