Удосконалення інформаційного забезпечення випробувальних лабораторій - Шатіхіна, Валерія Євнегіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В роботі запропоновано інформаційну систему випробувальної лабораторії, що забезпечує роботу випробувальної лабораторії у відповідності до вимог її системи управління та мінімізує ймовірність виникнення ризиків. Реалізація запропонованої технології дозволяє автоматизувати процеси лабораторії, в тому числі розрахунку невизначеності вимірювання. Та, однією з переваг запропонованої системи є, зокрема, перехід від паперових до електронних журналів ведення даних.
Keywords: випробувальна лабораторія; метрологічне забезпечення; система управління; система якості; технічні вимоги; HYDRA; LIMS; MES