Удосконалення технології контролю кінематичних параметрів кузова автомобіля на протязі життєвого циклу. - Карасюк, Ігор Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Метою роботи є оцінка впливу зміни кінематичних параметрів легкових автомобілів на їх експлуатаційні властивості. Об'єктом дослідження є процес руху легкового автомобіля з урахуванням зміни характеристик його кузова. Предметом дослідження є зв’язок між геометричними параметрами кузова і експлуатаційними властивостями легкового автомобіля. Метод дослідження – теоретичний аналіз об'єкту дослідження отриманий зі спеціалізованих джерел. В роботі виконано такі дослідження: - виконано аналіз взаємозв’язку кузова легкового автомобіля сегменту С на його керованість і стійкість; - проведено дослідження впливу зміни характеристики кузова на показники керованості і стійкості легкового автомобіля сегменту С; - розроблені рекомендації щодо встановлення граничних відхилень і періодичності контролю геометричних параметрів кузова в процесі експлуатації легкового автомобіля сегменту С.
Keywords: автомобіль; кінематичні параметри; геометрія кузова; підвіска; експлуатаційні властивості; керованість