Підвищення ефективності діяльності автотранспортного підприємства - Хворостинка, Вікторія Вікторівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота: 58 с., 8 рис., 16 табл., 37 джерел. ЕФЕКТИВНІСТЬ, CRM-СИСТЕМА, АВТОТРАНСПОРТНЕ ПІДПРИЄМСТВО, РЕНТАБЕЛЬНІСТЬ, ПЛАТОСПРОМОЖНІСТЬ, МОТИВАЦІЯ, ПЕРСОНАЛ, ТДВ «АТП 16363». Об’єктом дослідження виступає процес пошуку шляхів підвищення ефективності діяльності підприємства. Мета роботи – визначення шляхів підвищення ефективності діяльності крупного автотранспортного підприємства України ТДВ «АТП 16363». Метод дослідження – порівняльно-економічний аналіз, методи статистичної обробки даних; фундаментальний аналіз фінансового середовища підприємства; вибіркове спостереження; порівняння та групування; статистичні методи; методи та моделі прогнозування; системний підхід. Інформаційною основою є офіційна інформація Держкомстату України, статистичні дані та фінансова звітність ТДВ «АТП 16363», матеріали мережі Інтернет, власні аналітичні розрахунки. У роботі визначені економічну сутність ефективності діяльності підприємства; узагальнені методичні підходи до оцінки економічної ефективності діяльності підприємства та резерви її підвищення; проведено аналіз економічного стану та ефективності діяльності ТДВ «АТП 16363»; систематизовані загальні проблеми та визначення напрямів підвищення економічної ефективності функціонування ТДВ «АТП 16363». Обґрунтовані в кваліфікаційної роботі пропозиції дозволять розробити комплекс заходів для підвищення ефективності діяльності автотранспортного підприємства ТДВ «АТП 16363» та подальшого його сталого розвитку в умовах невизначеності.
Keywords: ефективність; crm-система; автотранспортне підприємство; рентабельність; платоспроможність; мотивація; персонал; тдв «атп 16363»