Вдосконалення організації дорожнього руху на перехресті вулиць Дарницька та Бугаївська міста Одеси - Макухівський, Георгій Антонович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єкт дослідження: організація дорожнього руху на вулично-дорожній мережі міста. Мета роботи: розробка заходів з вдосконалення організації дорожнього руху на перехресті вулиць Дальницька та Бугаївська міста Одеси. В роботі використані сучасні методи і засоби досліджень ДТП різної природи, основні положення теорії вимірювань та математичної статистики, чисельні методи аналізу на ПК, диференціальне та інтегральне числення, методи математичного моделювання та планування експерименту. На розглянутому перехресті запропоновано змінити пофазовий роз’їзд, виконати перерозподіл транспортних потоків, та перерахувати цикл світлофорного регулювання. Необхідно додатково встановити транспортні світлофори з додатковою секцією лівого та правого повороту. Також запропоновано встановити дорожні знаки, нанести дорожню розмітку і виконати капітальний ремонт покриття. Отже, після вдосконалення організації дорожнього руху транспортна затримка складає 24 с, а витрати транспортного часу на перехресті за рік складатимуть 73421 годин. Достовірність наукових висновків підтверджується збіжністю результатів моделювання і натурних спостережень.
Keywords: перехрестя; автомобіль; безпека дорожнього руху; водій; вулично-дорожня мережа; світлофор