Структура та властивості хромових покриттів, які сформовані іонно-плазмовим напиленням - Вернаттус, Стівен Чінадо Кен (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломній роботі проведено аналіз умови роботи досліджуваних виробів, існуючих методів нанесення покриттів на поверхню виробів, та обрано приємний метод нанесення хромового покриття іонно-плазмовим напиленням. Встановлено розподіл хімічних елементів які надходять до складу хрому та сталі: вуглецю, кремнію, хрому, залізу, нікелю, молібдену та міді у зоні контакту покриття з металом зразку виробу. Проведено металографічне дослідження покриттів в залежності від режимів їх нанесення та вимірювання товщини покриття та мікротвердості на довжині зразків виробів в залежності від режимів нанесення покриттів. Отримані результати дозволять продовжити дослідження з цього напрямку.
Keywords: покриття; метод іонно-плазмове напилення; зона контакту; мікротвердість; растрова електронна мікроскопія