Підвищення ефективності силової дії при зовнішньому безконтактному рихтуванні кузовів легкових автомобілів - Гнатов, А. В.; Трунова, І. С.; Трішкін, Є. В.; Трунова, И. С.; Тришкин, Е. В.; Hnatov, А.; Trunova, I.; Trishkin, E. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2013)
Проведено аналіз електромагнітних процесів в суміщених узгоджувальних пристроях – інструментах магнітно-імпульсного рихтування автомобільних кузовів. За отриманими аналітичними виразами проведено чисельні оцінки та побудовано графічні залежності радіального розподілу струму в узгоджувальному пристрою. Встановлено, що величина коефіцієнту трансформації узгоджувальних пристроїв істотно залежить від електрофізичних властивостей металу їх вторинної обмотки.
Повышение эффективности силового воздействия при внешней бесконтактной рихтовки кузовов легковых автомобилей
The efficiency upgrading of force action for external non-contact straightening of car bodies
Keywords: магнітно-імпульсне рихтування; магнітно-імпульсна установка; узгоджувальний пристрій; видалення вм’ятин; зовнішнє рихтування; індуктор; магнитно-импульсная рихтовка; магнитно-импульсная установка; согласующее устройство; удаление вмятин; внешняя рихтовка; индуктор; magnetic-pulse straightening; magnetic-pulse installation; matching device; removing dents; straightening outside the inductor; 621.318