Проектування асфальтоукладальника продуктивністю 150 т/год - Сіренко, Руслан Костянтинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Асфальтоукладальник є незамінною машиною для дорожніх робіт, що значно полегшує процес. Використання цих машин дозволяє зменшити необхідність у важких та втомливих ручних операціях і сприяє різкому збільшенню продуктивності праці. Мета кваліфікаційної роботи полягає у створенні концепції асфальтоукладальника з пневмоколісним ходом, спрямованого на підвищення продуктивності та зниження витрат на експлуатацію. Дослідження включає аналіз та порівняння різних підходів. В рамках кваліфікаційної роботи розроблено модель асфальтоукладальника на пневмоколісному ході, яка досягає продуктивності 150 тон на годину. Представлено техніко-економічне обґрунтування, а також враховано питання безпеки та охорони праці під час експлуатації та надзвичайних ситуацій.
Keywords: асфальтоукладальник; ходове обладнання; робочий орган; продуктивність; охорона праці; собівартість