Дослідження модульної системи для інтеграції сонячних панелей в корпус електромобіля - Вольський, Михайло Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: створення методології вибору компонентів для інтеграції сонячних панелей в електромобіль, яка забезпечить максимальну ефективність енергогенерації та оптимізацію використання відновлюваної енергії. Об’єкт роботи: процес інтеграції сонячних панелей в електромобіль. Предмет роботи: методи вибору та оцінки ефективності компонентів для інтеграції сонячних панелей у конструкцію електромобіля. У роботі проведено аналіз ринку та технологій інтеграції сонячних панелей у транспортні засоби, розроблено концепцію модульної системи, оцінено її енергетичні та економічні характеристики. Результати можуть бути використані для розробки електромобілів із підвищеною автономністю та енергоефективністю.
Keywords: сонячні панелі; модульна система; електромобіль; відновлювана енергія; енергогенерація; ефективність