Спосiб оцiнки залишкового ресурсу двигуна внутрiшнього згорання - Бажинов, Олексiй Васильович; Сєрiкова, Олена Андрiївна (My University, 2010)
Спосіб оцінки залишкового ресурсу двигуна внутрішнього згорання, який включає вимірювання величини струму стартера і напруги акумуляторної батареї, який відрізняється тим, що додатково вимірюють швидкість обертання колінчастого вала, тиск та температуру масла, та екстраполюють знос циліндро-поршневої групи і кривошипно-шатунового механізму двигуна внутрішнього згорання (ДВЗ) і оцінюють час, за який буде досягнуто граничного стану ДВЗ, та при цьому з заданою періодичністю відновлюють алгоритм екстраполяції.
Keywords: двигуни автомобiльнi, внутрiшнього згоряння