М Удосконалення технологічного процесу транспортного обслуговування населення на маршруті № 204е «ст.м. Індустріальна – вул. Н. Ужвій» - Тарасенко, Сніжана Миколаївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес перевезень пасажирів на маршруті №204е «ст.м. Індустріальна – вул. Н. Ужвій». Предмет дослідження – вплив раціональної технології транспортного обслуговування населення на маршруті №204е «ст.м. Індустріальна – вул. Н. Ужвій» на рівень якості обслуговування пасажирів. Мета роботи – підвищення якості перевезень пасажирів на маршруті №204е «ст.м. Індустріальна – вул. Н. Ужвій» за рахунок розробки та впровадження технологічних рішень процесу транспортного обслуговування. Метод дослідження – аналітичний. З метою удосконалення технологічного процесу перевезень та усунення недоліків, виявлених по результатах обстеження роботи маршруту, визначено потрібну кількість автобусів марки Karsan Atak 11 од. раціональної місткості 58 пас. замість 9 од, які працюють зараз. Побудовано графоаналітичний розрахунок режимів роботи автобусів та водіїв та розроблено розклад руху автобусів на маршруті №204 е для 11 випусків. Обґрунтовано величину тарифної плати за перевезення, на перспективу введення тарифної плати на пасажирські перевезення в м. Харків, який складає 25 грн. за одного пасажира. Тарифна плата за перевезення за системою розрахунків із замовником за виконану транспортну роботу в розмірі 3,0 грн / пас.км дозволить покрити більшу частину експлуатаційних витрат на перевезення пасажирів та підвищити рівень якості обслуговування населення. Результати дослідження можуть бути використані в роботі пасажирських транспортних підприємств при ораганізації транспортного обслуговування пасажирів в містах.
Keywords: пасажирські перевезення; маршрут; пасажиропотік; автобус; інтервал; якість; ефект