Дослідження інноваційних підходів до акумулювання енергії в транспортних засобах - Пивоваров, Микола Вадимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – визначення перспективних напрямків розвитку акумулювання енергії в транспортних засобах для забезпечення ефективного та стійкого розвитку транспортного сектору, що відповідає вимогам сучасності та майбутнього. Об'єкт дослідження – процес розвитку технологій акумулювання енергії в транспортних засобах. Предмет дослідження – інноваційні підходи та сучасні технології акумулювання енергії в транспортних засобах, а також їх потенційний вплив на ефективність та стійкість розвитку транспортного сектору. Робота присвячена дослідженням інноваційних підходів до акумулювання енергії в транспортних засобах. Визначено стан сучасних технологій акумулювання енергії, проведено оцінку їхніх переваг та недоліків, а також визначено перспективні напрямки їхнього розвитку. Підвищення використання альтернативних джерел енергії та зниження викидів CO2 в атмосферу є основними завданнями, що потребують інноваційних підходів, особливо у сфері акумулювання енергії в транспортних засобах. Розглянуто основні технології акумулювання енергії, та ключові елементи технологій в сучасних транспортних засобах. Проведено огляд існуючих технологій та засобів акумулювання енергії, що успішно застосовуються на електротранспорті. Розглянуто основні переваги та наявні виклики даних технологій. Визначено перспективні напрямки руху розвитку акумулювання енергії в транспортних засобах. Результати дослідження підкреслюють важливість подальшого розвитку інноваційних технологій акумулювання енергії в транспортних засобах для забезпечення ефективного та стійкого розвитку транспортного сектору.
Keywords: технології акумулювання енергії; суперконденсатор; акумуляторна батарея; графен; електромобіль; гібридний автомобіль; транспортний засіб