Удосконалення процесу діагностування паливної апаратури сучасного автомобіля - Усмонов, Емір Алі Рішадович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об'єкт дослідження – процеси, що відбуваються у паливної апаратурі під час прискорення. Предмет дослідження – параметри які дозволяють дистанційно оцінювати прискорення автомобілю. Методи дослідження: аналіз методів і засобів діагностування, випробовування на транспортному засобі та обробка експериментальних даних. Наукова новизна отриманих даних – запропоновані відміни від існуючих методів вимірювання розгонів та вибігів це те що більш не потрібно використовувати секундомер, зьомку спідометру та ручну обробку результатів. Все автоматично записується у програму на мобільному телефоні та передається на ії сервера в інтернеті Основні відміни від існуючих методів оцінки технічного стану паливної апаратури – на стенді – це можливість відстежувати дінамику зміни тиску палива під час розгону, і порівнюючи з контрольними параметрами робити висновки що до її стану на момент випробувань та прогнозування остатьнього ресурсу за наявності тренду знижування характеристик протягом року Практичне значення отриманих результатів: Обладнання та метод експериментального дослідження може бути застосований будь яким водієм якій має стільниковий телефон та OBD адаптер.
Keywords: CARSCANNER; ПАЛИВНА СИСТЕМА; ГАЗОБАЛОННЕ ОБЛАДНАННЯ АВТОМОБІЛЯ; МОНІТОРІНГ