Модель пластичного стану матеріалу для широкого діапазону температур та швидкостей деформацій на базі нейронної мережі - Хавін, В. Л.; Огородник, О. О.; Хавин, В. Л.; Огородник, А. О.; Khavin, V. L.; Ogorodnyk, O. О. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2012)
Розглянуто підхід до розробки моделі матеріалу на базі штучної нейронної мережі, що описує пластичну течію. Особливістю моделі є можливість моделювання пластичного стану матеріалу у широкому діапазоні пластичних деформацій, швидкостей деформацій та температур. На прикладі сталі 45 проведено порівняльний аналіз ефективності навчання для різноманітних варіантів підготовки тренувальних даних.
Модель пластического состояния материала для широкого диапазона температур и скоростей деформаций на основе нейронной сети
The flow-stress material model for wide rang of strain rate and tempepature based on an artificial neural network
Keywords: модель матеріалу; нейронні мережі; пластичний стан матеріалу; високошвидкісне деформування; модель материала; нейронные сети; пластическое состояние материала; высокоскоростное деформирование; material model; neural networks; flow-stress state of the material; high-strain deformation; 539.3:004.942:004.032.26