Аналіз сучасного інструментарію позиціонування робочого органу БДМ на будівництві - Єфименко, О. В.; Плугіна, Т. В.; Yefymenko, Oleksandr; Pluhina, Tetiana (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У даній роботі проводиться аналіз інформаційно-програмного інструментарію для вирішення завдань позиціонування робочого органу машини у сучасному дорожньому будівництві. Обґрун-товано елементну базу систем позиціонування та переваги впровадження новітніх технологій інтелектуалізації. Висунуто пропозиції щодо використання програмного забезпечення у систе-мах позиціонування, що забезпечує адаптивну оптимізацію робочих процесів.
The analysis of modern tools of positioning of the working mechanism road construction machines on building
Keywords: аналіз; програмний інструментарій; позиціонування; робочий орган; адаптивна система; сенсор; будівництво; інтерфейс; елементна база; машина; analysis; programmatic tool; positioning; working organ; adaptive system; touch-control; building; interface; element base; machine; 69.002.5; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.95.0.63