Концептуальні засади управління економічною безпекою підприємства в умовах кризи - Алексєєнко, Анастасія Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – процеси управління економічною безпекою підприємства. Мета роботи – розвиток науково-теоретичних основ, а також розробка практичних рекомендацій щодо підвищення рівня економічної безпеки підприємства в умовах кризи. Метод дослідження – теоретичне узагальнення, методи аналізу та синтезу, комплексний та системний підхід, матричний стратегічний аналіз, графічний метод. На сучасному етапі розвитку економіки України та з урахуванням військових дій на українській території питання забезпечення та підвищення рівня економічної безпеки підприємств мають вагоме значення. Зокрема, особливої уваги заслуговує розробка та впровадження заходів, спрямованих на покращення реалізації інформаційних процесів, оскільки функціонування підприємства у великій мірі залежить від ефективності означеного напрямку. Наукова новизна роботи полягає в розвитку теоретико-методичного підходу щодо підвищення рівня економічної безпеки підприємства шляхом розробки механізму управління економічною безпекою підприємства в контексті кризи, а також комплексної оцінки її поточного стану. Результати роботи оприлюднено в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2022 р.
Keywords: економічна безпека; підприємство; управління; забезпечення; оцінка; криза