Дослідження енергетичних характеристик гібридної силової установки TOYOTA PRIUS - Кметь, Микола Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета дослідження – підвищення конкурентоспроможності автомобіля Toyota Prius за рахунок визначення енергетичних характеристик основних компонентів гібридної силової установки Hybrid Synergy Drive в різних режимах роботи. Метод дослідження заснований на використанні системного підходу до проведення випробувань гібридної силової установки автомобіля Toyota Prius, на раціональному поєднанні теоретичних і експериментальних розробок та узагальненні наукових результатів. Предмет дослідження – енергетичні характеристики гібридної силової установки автомобіля Toyota Prius в різних режимах роботи. Задачі дослідження: аналіз основних компонентів гібридної силової установки (ДВЗ, електричного двигуна, перетворювача напруги, системи керування) Hybrid Synergy Drive Toyota Prius; визначення енергетичних характеристик (коефіцієнта корисної дії електричного двигуна, перетворювача напруги та температурного стану) основних компонентів гібридної силової установки автомобіля Toyota Prius в різних режимах роботи; також у дипломній роботі розглянути питання стосовно конкурентоспроможністі та проведена оцінка економічної ефективності, розглянуті питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях, наведено висновки
Keywords: Hybrid Synergy Drive; автомобіль Toyota Prius; електричний двигун; гібридний транспортний засіб; гібридна силова установка; рекуперація енергії; коефіцієнт корисної дії; тяговий баланс