Проєктування універсального одноківшового навантажувача для будівельних робіт - Пермяков, Ілля Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – процеси, які виникають в стрілі навантажувача під час виконання робочих операцій. Мета роботи – спроектувати фронтальний пневмоколісний одноковшевий навантажувач, обладнаний комплектом змінного робочого обладнання. Метод дослідження – аналітично-графічний. У кваліфікаційній роботі магістра розроблена конструкція одноковшового фронтального навантажувача вантажопідйомністю 2,0 т і місткістю ковша 1,0 м3. Машина обладнується гідродинамічною трансмісією з коробкою зміни передач, що дозволяє змінювати швидкість із включеним зчепленням. Виконано розрахунок на міцність стріли навантажувача, як основного елементу до якого кріпиться змінне робоче обладнання. Проект є привабливим для реалізації, бо дозволить отримати дохід у розмірі 562682,75 грн. на рік.
Keywords: навантажувач; тяговий розрахунок; ківш; гідропривід; стріла; розрахунок на міцність