Управління економічною безпекою підприємства - Фролова, Юлія Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єктом дослідження є процес управління економічної безпекою компанії. Метою дослідження є розробка теоретико-методичних та практичних пропозицій щодо удосконалення системи економічної безпеки ТзОВ «БІШ КОМПАНІ» у сучасних кризових умовах національного та глобального соціально-економічного простору. Предметом дослідження є теоретико-методичні та практичні засади управління процесом зміцнення економічної безпеки ТзОВ «БІШ КОМПАНІ» у сучасних умовах господарювання. У процесі дослідження були використані методи: порівняльний економічний аналіз, методи статистичної обробки даних; фундаментальний аналіз фінансового середовища бізнесу; експертного спостереження; порівняння та групування; статистичні методи; методи та моделі прогнозування; метод інновацій; маркетинговий метод. У роботі визначено сутність та класифікація економічної безпеки підприємств; систематизовані основні підходи щодо дослідження загроз як основного фактору економічної безпеки підприємства; наведено коротку характеристику та проведено аналіз фінансово-господарського стану ТзОВ «БІШ-КОМПАНІ»; сформовано систему управління економічної безпекою компанії. Обґрунтовані в кваліфікаційної роботі пропозиції щодо вдосконалення процесу управління економічної безпекою ТзОВ «БІШ-КОМПАНІ» є ефективними для компаній такого типу й можуть бути практично застосовані в їх діяльності.
Keywords: економічна безпека; система; тзов «біш компані»; інновація; виклик; загроза; ризик; небезпека; управління