Спосіб визначення інтервалу пробігу до технічного обслуговування автомобіля - Дитятьєв, Олександр Васильович; Волков, Володимир Петрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Спосіб визначення інтервалу пробігу до технічного обслуговування автомобіля включає вимірювання сумарного пройденого шляху, витраченого палива та діючої температури масла, розрахунок на їх основі рівня старіння моторного масла, вираженого в одиницях пробігу, та отримання інтервалу пробігу до технічного обслуговування шляхом віднімання розрахованого рівня старіння від базової періодичності технічного обслуговування. Додатково вимірюють температуру навколишнього середовища та рівень заповнення повітряного фільтра двигуна.