Розробка технології виробництва асфальтобетонних сумішей на бітумах з добавкою полімерного латексу на асфальтобетонному заводі - Вовченко, Олександр (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Зроблений аналіз літературних джерел, стосовно використання полімерних модифікаторів для покращення властивостей бітумів та асфальтобетонів. В роботі представлені результати досліджень якості вихідних матеріалів, які використовуються для виготовлення асфальтобетонів, а також полімерних добавок латексу. Встановлено вплив полімерних матеріалів на формування властивостей бітуму та асфальтобетону в перш за все стандартні, а також такі як зсувостійкість. Вирішені питання з контролю якості робіт на заводі, охорони праці, виконані техніко-економічні розрахунки, які доводять доцільність застосування модифікованих бітумів для виробництва асфальтобетонних сумішей.
Keywords: бітум; полімерні матеріали; латекс Butonal NS 198; асфальтобетон; фізико-механічні властивості; технологія виготовлення; довговічність; армуючи матеріали