Управління собівартістю продукції промислового підприємства - Бродовський, Микита Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єктом дослідження є процес управління собівартістю продукції промислових підприємств. Метою дослідження є розробка системи управління собівартістю продукції промислових підприємств та впровадження практичних рекомендацій щодо зниження собівартості цементу досліджуваного підприємства ПАТ «ЄВРОЦЕМЕНТ-УКРАЇНА». Предметом дослідження є теоретико-методичні та практичні засади процесу управління собівартістю продукції промислових підприємств на основі розробки універсальної системи та практичне втілення результатів зниження собівартості продукції ПАТ «ЄВРОЦЕМЕНТ-УКРАЇНА». У досліджені розкрито роль системи управління собівартістю продукції промислових підприємств. Описано методику проведення заходів щодо зниження собівартості продукції промислових підприємств. Інформаційною основою є законодавчі та нормативні акти з досліджуваної теми, звітно-статистичні дані ПАТ «ЄВРОЦЕМЕНТ-УКРАЇНА» тощо. За допомогою використання сучасних методичних підходів щодо управління собівартістю продукції промислових підприємств запропонована методика зниження собівартості продукції на досліджуваному підприємстві ПАТ «ЄВРОЦЕМЕНТ-УКРАЇНА». Розроблені в ході роботи теоретичні та практичні рекомендації є ефективними для промислових підприємств, наприклад ПАТ «ЄВРОЦЕМЕНТ-УКРАЇНА», й можуть бути практично застосовані в їх діяльності.
Keywords: промислове підприємство; системний підхід; управління собівартістю; фінансовий результат; фінансова стійкість