Аналіз та моделювання освоєння пасажиропотоків на маршрутах громадського транспорту транспортних систем міст - Левтеров, А. І.; Козачок, Л. М. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
проведено огляд відомих методів та принципів застосування певних груп методів для вирішення задачі організації роботи на маршруті громадського міського транспорту, а саме для розподілу змін роботи транспортних засобів по перевезенню пасажирів, застосовано ці методи для обстеження пасажиропотоків, що стало вхідними даними для моделювання та прогнозування об’ємів перевезень на маршрутах.
Keywords: транспортні системи міст; часові ряди; математичне моделювання; технологічні процеси; інформаційні технології; комп’ютерні системи; 656.072; 656.015; 519,12.176