Моделі проектування системи управління роботизованим термінальним вузлом - Ткач, Едуард Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою роботи є підвищення ефективності управління роботизованими термінальними вузлами за допомогою моделей проектування елементної бази. Методи дослідження ґрунтуються на аналітичному аналізі, синтезі систем управління робочими операціями та методах прийняття рішень у багатокритеріальних ситуаціях. У роботі висунуто технологію автоматизованого проектування такого типу обєктів. Визначено основні вимоги до обладнання системи управління, розроблені моделі проектування та вибрана елементна база для розподіленої системи термінального управління роботизованим вузлом. Обґрунтовано вибір сенсорів, модулів зв'язку та керуючого контролера для управління безперервними робочими операціями. Проведено моделювання роботи розподіленого управління термінальним вузлом на платформі розробки STM32CubeIDE та середовищі Proteus. Було проведено дослідження задачі проектування системи управління роботизованого термінального вузла на основі розподіленого управління. Розподілені системи дають змогу вирішувати задачі підключення численних технічних засобів для контролю параметрів технологічних процесів та обміну інформацією про керування. Це досягається шляхом нарощування кількості модулів і їх об'єднання через спільну шину.
Keywords: Алгоритм; датчик; двигун; ефективність; контролер; модель; робот; оптимізація; термінальний вузол