Облік, аналіз та аудит кредиторської заборгованості на підприємстві - Таванець, Світлана Федорівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Обґрунтувано теоретичні положення і розроблено практичні рекомендації з удосконалення організаційно-методичних засад бухгалтерського обліку і аудиту кредиторської заборгованості підприємства; проведено аналіз господарської діяльності досліджуваного підприємства, у т.ч. економічний аналіз його заборгованості перед кредиторами; надано пропозиції з поліпшення обліково-аналітичного супроводу кредиторської заборгованості та розвинуто положення щодо її внутрішнього аудиту на вантажному АТП. Результати роботи спрямовані на вдосконалення організації й упорядкування ведення бухгалтерського обліку кредиторської заборгованості, поліпшення її контролю та можуть бути застосовані для підвищення ефективності облікового процесу на підприємстві.
Keywords: бухгалтерський облік; внутрішній аудит; зобов’язання; кредиторська заборгованість; облікова політика; обліково-аналітичний супровід; організація обліку; розрахунки з постачальниками і підрядниками