Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті вулиць Європейська - Патріарха Мстислава - Остапа Вишні м. Полтава - Косточка, Євгеній Станіславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – розробка оптимальної схеми руху та покращення взаємодії транспортних та пішохідних потоків на перехресті вулиць Європейська – Патріарха Мстислава – Остапа Вишні для забезпечення безпеки всіх учасників дорожнього руху. Об’єкт дослідження – дорожній рух на перехресті вулиць Європейська – Патріарха Мстислава – Остапа Вишні у місті Полтава. Предмет дослідження – взаємодія транспортних та пішохідних потоків. Результати дипломної роботи магістра. Досліджено існуюча схема організації дорожнього руху та виявлено найбільш оптимальне рішення для покращення умов руху. Рекомендації з впровадження: розробки можуть бути використані при реконструкції досліджуваного перехрестя.
Keywords: організація дорожнього руху; транспортний потік; світлофорне регулювання; перехрестя; пішохідний потік