Управління інноваційним розвитком підприємства - Овчаренко, Станіслав Леонідович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Теоретичною та методологічною основою роботи стала сукупність наукових праць у галузі економіки, менеджменту, конфліктології, що стосуються інноваційного розвитку підприємства, трансформаційних процесів, функціональних конфліктів, застосування стратегічних підходів у практичному менеджменті; законодавчі та нормативно-правові акти України; аналітичні розрахунки та результати власних досліджень автора. Для виконання поставлених у роботі завдань використано такі загальнонаукові методи: метод пізнання, теоретичного узагальнення й порівняння; метод системного аналізу; метод структурного моделювання; метод економіко-математичного моделювання. Наукове значення цієї роботи полягає в тому, що в ній обґрунтовані теоретико-методичні засади та практичні аспекти процесу управління інноваційним розвитком підприємства, запропонований до використання системний підхід до визначення інноваційно-інвестиційної привабливості організації.
Keywords: інноваційний розвиток; зовнішнє та внутрішнє середовище; підприємство; процес управління; господарська діяльність; напрями розвитку