Використання адгезійних домішок дад для підвищення зчеплюваності дорожніх в’язких бітумів - Пиріг, Я. І.; Галкін, А. В.; Pyrig, Ya.; Galkin, A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У статті розглянуто особливості впливу адгезійних домішок ДАД на властивості в’язких дорожніх бітумів. Для бітумів, модифікованих адгезійними домішками ДАД різного типу (амфотерного, катіоноактивного на основі амінів та на основі ефірів поліфосфорної кислоти) виконано визначення стандартних показників якості та адгезійних властивостей, що були оцінені різноманітними методами (зчеплюваність на склі та зчеплюваність методом обертання пляшки).
Increasing pavement bitumen adhesion with DAD adhesion additives
Keywords: бітум; адгезійна домішка; зчеплюваність; зчеплюваність на склі; метод обертання пляшки; bitumen; adhesive additive; adhesion; adhesion to the glass surface; the method of bottle rotation; 665.775+539.612; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.93.0.83