Формування професійних компетентностей з розробки нових методів випробувань - Підгорний, В’ячеслав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Методи дослідження: стимулювання здобувачів освіти до самостійного вивчення й аналізування конкретних випадків із практики випробувальних лабораторій, аналізування освітнього процесу та методів викладання в реальних умовах, системний підхід до процесу розробляння нових методів випробувань. Удосконалення методики викладання дисципліни «Метрологічне забезпечення випробувань» в контексті розробляння нових методів випробувань є важливим кроком до підготовки кваліфікованих фахівців, які здатні працювати за сучасними стандартами та вимогами. Завдяки інтеграції новітніх технологій, практичній орієнтації, міждисциплінарному підходу та використанню актуальних стандартів здобувачі отримають знання та навички, необхідні для обґрунтування, описання й реалізації методів випробувань на основі наукових досліджень.
Keywords: навчання; педагогічні технології; дидактичний проєкт; оперативні цілі; метод випробувань; дисперсія; випробувач