Вдосконалення елементів гідроприводу бурошнекового добувного комплексу - Шляхов, Олексій Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломній роботі проведено дослідження бурошнекового видобувного комплексу. Предмет дослідження - вдосконалення елементів гідроприводу бурошнекового добувного комплексу. Мета роботи – підвищення ефективності бурошнекового видобувного комплексу за рахунок вдосконалення елементів гідроприводу. Методи дослідження: опрацювання літературних джерел та порівняльний аналіз, експлуатаційне дослідження та статистична обробка експериментальних даних, оптимізація отриманих даних та формулювання практичних рекомендацій. Проаналізовано недоліки бурошнекового видобувного комплексу, висунуто задачі роботи. Вдосконалено елементи гідроприводу бурошнекового добувного комплексу за рахунок конструктивних рішень гідромоторів приводу шнекового ставу. Наведено методики розрахунку міцності деталей гідромотору та вузлів гідроприводу. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях. Обчислено економічний ефект від впровадження у виробництво бурошнекового видобувного комплексу. Результати магістерської роботи рекомендується використовувати під час проведення наукових досліджень та в практичній діяльності стендів для випробування ущільнень штоків гідроциліндрів, а також для використання при видобуванні вугілля без присутності людей у робочому просторі.
Keywords: бурошнековий комплекс; гідрообладнання; гідроциліндр; система управління; машина; оцінка; об’ємний гідропривід; продуктивність; ущільнення штоків; ефективність