Технологія та організація робіт з експлуатаційного утримання та ремонту автомобільної дороги Овруч – Народичі на ділянці км 2+000 – км 22+000 - Василенко, Олександр Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі наведена об’єктивна оцінка транспортно-експлуатаційного стану ділянки автомобільної дороги за показниками експлуатаційної якості. Запропоновані заходи, які спрямовані на підвищення транспортно-експлуатаційного стану ділянки дороги. Обґрунтовано система заходів щодо експлуатаційного утримання і ремонтних робіт, визначені об’єми ремонтних робіт. Розроблені технології робіт з весняного, літнього, осіннього та зимового утримання дороги, ліквідації вибоїн та тріщин на дорожньому покритті та поточного ремонту.
Keywords: автомобільна дорога; експлуатація; експлуатаційне утримання; ремонт; дорожнє покриття; дорожній одяг; технологія й організація робіт