Розроблення технології виготовлення цементобетонних сумішей та виробів для дорожнього будівництва з використанням сучасних суперпластифікаторів на виробничій базі, що реконструюється - Восканян, Грант (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі зроблені розрахунки реконструкції виробничої бази райавтодору в м. Золочів з улаштуванням полігону для виготовлення бетонних виробів. Розроблена технологія виробництва бетонних сумішей і бетонних виробів для дорожнього будівництва. Проведений літературний аналіз впливу дрібнозернистих пісків на властивості бетонної суміші, міцність і довговічність цементобетонних виробів. Запропонована ефективна добавка-суперпластифікатор – MAPEI, яка дозволяє значно зменшити кількість води зачинення і цементу. Були розроблені заходи по охороні навколишнього середовища і охорони праці. Проведений економічний аналіз реконструкції виробничої бази показав економічну привабливість проекту.
Keywords: бетонна суміш; цементний бетон; цементобетонні вироби; суперпластифікатор; властивості бетонних сумішей; фізико-механічні властивості; структура бетону; міцність на стиск і згин; технологія виробництва; контроль якості; охорона праці; економічні розрахунки