Геодезичні роботи при будівництві контактної мережі станції Знам’янка Одеської залізниці - Брумм, Дмитро Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – геодезичні роботи для створення проєкту будівництва чергового пункту контактної мережі станції Знам’янка Одеської залізниці. Мета роботи – розробити геодезичне обґрунтування влаштування чергового пункту контактної мережі станції Знам’янка Одеської залізниці в складі проекту будівництва. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією та залучення методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є розробка проектної документації будівництві чергового пункту контактної мережі станції Знам’янка Одеської залізниці. В результаті розробки дипломного проєкту виконано: збір і аналіз інформації щодо характеристики об’єкту інженерно-геодезичних вишукувань, проаналізовані методи виконання геодезичних робіт при будівництві чергового пункту контактної мережі станції та залізничної колії, розроблені схеми планового та висотного обґрунтування, за допомогою систем автоматизованого проектування створені цифрові інженерно-топографічні плани.
Keywords: інженерно-геодезичні роботи; залізна дорога; планово-висотне геодезичне обґрунтування; теодолітна зйомка; тахеометрична зйомка; система автоматизованого проектування