Поліпшення техніко-економічних показників комбінованого двигуна 4ч 8,8/8,2 - Пазечко, Микола Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Метою роботи є розробка гібридної силової установки на базі двигуна 4ч 8,8/8,2. В складі гібридної установки працюють ДВЗ та пневматичний двигун, який працює на часткових режимах роботи. Проведено необхідні розрахунки техніко-економічних показників, динамічних характеристик ДВЗ і розрахунок на міцність гібридного двигуна. Виконано тепловий розрахунок робочих процесів пневматичного двигуна. Розглянуто питання безпеки й життєдіяльності на автопідприємстві й економічної ефективності розробки при виготовленні двигуна.
Keywords: потужність; зменшення витрати палива; гібридний двигун; пневмодвигун; економічний ефект