Дослідження зношення підшипників кочення в буксах ходових коліс мостового крана - Ківа, Владислав Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єктом дипломної роботи є підшипники кочення буксів мостових кранів при різних режимах роботи.. Мета роботи – визначення працездатності підшипників кочення в буксах мостових кранів за допомогою методів вібродіагностики. В дипломній роботі виконий порівняльний аналіз конструктивних параметрів буксових вузлів ходових коліс мостових кранів, розрахунок механізму пересування мостового крана вантажопідйомністю 12,5т . В роботі були розроблені методи безпечної експлуатації мостового крана. Розрахунки в техніко-економічному розділі дипломній роботі показали, що впровадження вібродіагностики буксового вузла зменшує кількість ремонтів механізму пересування мостового крана і дозволяє отримати річний економічний ефект в розмірі 21105,3 грн.
Keywords: мостовий кран; підшипники кочення; довговічність; безпека; продуктивність; економічна ефективність