Антикризове управління підприємством - Нетребенко, Олександр Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єктом дослідження є антикризове управління підприємством. Предметом дослідження є криза неплатоспроможності підприємства. Мета роботи - формування рекомендацій по управлінню кризою неплатоспроможності підприємства. Для досягнення поставленої мети вирішено наступні завдання: - визначено сутність кризи в діяльності підприємства; - проаналізовано види криз в діяльності підприємства; - досліджено сутність, мету та функції антикризового управління підприємством; - проаналізовано бюджетування в системі антикризового управління підприємством; - сформовано рекомендації щодо прогнозування кризи неплатоспроможності методом бюджетування ; - обґрунтовано комплекс заходів з попередження кризи неплатоспроможності та оцінено їх ефективність методом бюджетування. Ефективна система антикризового управління підприємством обов’язково має включати заходи з попередження виникнення кризи неплатоспроможності. Дієвим інструментом виявлення загрози кризи неплатоспроможності та оцінювання ефективності заходів з протидії їй є бюджетування.
Keywords: криза; управління; антикризове управління; неплатоспроможність; підприємство