Імітаційне моделювання дорожнього руху на ділянці вул. Весніна - Алейников, Ілля Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – дослідження ефективності організації дорожнього руху на ділянці вул. Весніна в м. Харків. Об'єкт дослідження – дорожній рух на ділянці вул. Весніна в м. Харків. Предмет дослідження – ефективність дорожнього руху на ділянці вул. Весніна в м. Харків. Метод дослідження – натурно-аналітичний. Проведено аналіз сучасних програмних продуктів моделювання дорожнього руху. На основі обробки результатів натурного обстеження умов руху транспорту та пішоходів, а також на основі виміру геометричних параметрів ділянки вул. Весніна в м. Харків побудовано імітаційні моделі ділянки до та після її реконструкції. Це дозволило зробити оцінку ефективності проведеної реконструкції та організації дорожнього руху на об’єкті дослідження. В результаті проведеного дослідження запропоновані заходи, щодо реконструкції ділянки вулиці певною мірою передбачають зниження значень соціальних, екологічних та економічних показників ефективності.
Keywords: організація дорожнього руху; ефективність дорожнього руху; моделювання дорожнього руху; інтенсивність транспортного потоку