Електробуси – перспективний міський транспорт Харкова - Аргун, Щ. В.; Arhun, Shch. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
У роботі запропоновано підвищити енергоефективність міського транспорту Харкова за рахунок упровадження електробусів. Проведено аналіз переваг і недоліків автобусів і тролейбусів порівняно з електробусами. Розглянуто різні види електробусів. Запропоновано пілотний маршрут електробуса, який охоплює частину Північної Салтівки м. Харкова завдовжки 7 км в обидва кінці. Запропоновано використовувати електробус на суперкон-денсаторах, що заряджається на кінцевій зупинці під час посадки/висадки пасажирів. Представлено попередній розрахунок упровадження нового електробусного маршруту, з якого видно, що загальні витрати на прокладання тролейбусного маршруту є більшимиза електробусний приблизно у 2,65 раза.
Электробусы – перспективный городской транспорт Харькова
Electrobus as a promising urban transport of Kharkiv
Keywords: міський транспорт; електробус; автотранспортні засоби; енергоефективність; тролейбус; автобус; городской транспорт; электробус; автотранспортные средства; энергоэффективность; троллейбус; автобус; city transport; electric bus; motor vehicles; energy efficiency; trolleybus; bus; 629.341