Вдосконаленням екскаватору п'ятої розмірної групи із використанням системи очистки робочої рідини - Середенко, Дмитро Вадимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом дослідження є одноківшовий екскаватор. Мета роботи – створення більш сучасних екскаваторів із елементами діагностичного обладнання при роботі. Метод дослідження – аналітично-графічний. Проведено огляд конструкцій вітчизняних та зарубіжних екскаваторів. Визначені основні достоїнства, недоліки та напрямки розвитку екскаваторів. На основі проведеної роботи запропонована нова конструкція екскаватора п'ятої розмірної групи з вдосконаленою системою очистки робочої рідини. В роботі проведено розрахунки, що підтверджують надійність і працездатність конструкції. В розділ охорони праці приведено заходи по створенню нормальних та нешкідливих санітарно-гігієнічних норм праці та заходи по забезпеченню безпечних умов праці.
Keywords: екскаватор; робоча рідина; конструкція; міцність; продуктивність; робочий орган