Шляхи зниження ризику банкрутства підприємства транспорту - Шостацький, Ярослав Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота: 60 с., 21 рис., 10 табл., 25 джерел. РИЗИК, БАНКРУТСТВО, КРИЗА, ЙМОВІРНІСТЬ БАНКРУТСТВА, ПІДПРИЄМСТВО ТРАНСПОРТУ. Об'єктом дослідження є ймовірність банкрутства підприємства транспорту. Предметом дослідження є шляхи зниження ризику банкрутства підприємстві транспорту. Метою роботи є розробка рекомендацій зі зниження ризику банкрутства підприємстві транспорту. В ході дослідження використовувалися методи аналізу і синтезу, метод логічного аналізу. У сучасних умовах нестабільного економічного середовища підприємства транспортної галузі все частіше стикаються з фінансовими труднощами, які можуть призвести до втрати платоспроможності та банкрутства. Високий рівень конкуренції, зростання витрат, коливання попиту на транспортні послуги та недостатня ефективність управління збільшують ризики неплатоспроможності. Тому особливо актуальним стає пошук ефективних шляхів запобігання кризовим явищам та зниження ймовірності банкрутства. Результатом проведеного в кваліфікаційній роботі дослідження є пропозиції щодо зниження ризику банкрутства підприємства транспорту на основі заходів, що знижують ймовірність розгортання кризи неплатоспроможності. За результатами дослідження опубліковано 1 наукову статтю в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2025 р.; 1 тезу доповіді.
Keywords: ризик; банкрутство; криза; ймовірність банкрутства; підприємство транспорту