Розробка електричних транспортних засобів. Частина 3. Дослідження схемних рішень побудови гібридних силових установок - Гриньков, Владислав Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: підвищення екологічності та економічності транспортних засобів за рахунок проведення розробка схемних рішень побудови гібридних силових установок. Об’єкт роботи: процес дослідження та розробка схемних рішень побудови гібридних силових установок. Предмет дослідження: розробка схемних рішень побудови гібридних силових установок. Робота присвячена дослідженню та розробки схемних рішень побудови гібридних силових установок. Визначена актуальність та задачі дослідження. Проведена класифікація топологій трансмісій гібридних електричних транспортних засобів: послідовна, паралельна, послідовно-паралельна та проведений їх аналіз. Визначено, що конфігурація гібридної силової установки послідовно-паралельної дії з двома електричними машинами є найбільш перспективною. Проаналізовані основні режими роботи гібридних силових установок. Визначені характеристики основних компонентів гібридної силової установки транспортного засобу та обґрунтовані режими її роботи Досліджені стратегії управління енергією в гібридних силових установках. Розглянути питання охорони праці. За результатами дослідження сформульовані висновки.
Keywords: гібридний електричний транспортний засіб; гібридна силова установка; електричний двигун; двигун внутрішнього згоряння; стратегія управління енергією; потужність