Підвищення ефективності дорожнього руху на вул. Салтівське Шосе м. Харків - Покусай, Денис Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження: удосконалення організації дорожнього руху. Об’єкт дослідження – транспортні потоки на вул. Салтівське шосе (м. Харків). Предметом дослідження є методи локального управління дорожнім рухом. Методи дослідження: методи натурних обстежень, розрахункові методи визначення параметрів локального управління та параметрів транспортного потоку. У роботі проведено аналіз принципів управління дорожнього руху на магістралях міста; досліджені характеристики транспортних потоків на перехрестях та перегонах об’єкту дослідження; розраховані параметри світлофорного регулювання.
Keywords: організація дорожнього руху; перехрестя; транспортний потік; світлофорне регулювання