Система інтелектуального керування навігацією транспортних засобів - Кіченко, Олександр Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єктом – процес автоматичної навігація мобільних транспортних засобів. Предметом роботи - автоматична системи забезпечення заданої траєкторії руху автомобілю та її алгоритмічне забезпечення. Мета роботи – поліпшення умов експлуатації автомобіля за рахунок автоматичного управління його рухом на спеціально обладнаному шосе. Розробити метод геометричних розрахунків базисної схеми для визначення власних координат під час руху автомобіля: - здійснено вибір елементної бази; - розроблено схему електричну принципову; - розроблено алгоритм функціонування системи; - оцінено вибір лазеру; - розроблено конструкцію механічних елементів скануючого вузла; - оцінено надійність та екологічну безпеку розробленого автоматичного пристрою забезпечення заданої траєкторії руху автомобілю.
Keywords: траєкторія руху автомобіля; gps навігаційної системи; мікроконтроллер; фотоприймач; програматор; лазер