Розробка технології підвищення довговічності робочих органів сільськогосподарської техніки нанесенням покриттів з високовуглецевих сталей - Азарова, Ганна Романівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломній роботі досліджуються особливості формування фізико-механічних властивостей стрілчастий лап за рахунок їх відновлення високовуглецевими сталями. Обґрунтовано доцільність наплавлення зносостійкого шару на ножі косарок та культиваторів, що дозволяє при проведенні сільськогосподарських робіт збільшити термін їх експлуатації, зменшити витрати на купівлю нових. Використання порошку системи У150Х5Г10Т5С2 на залізній основі дозволяє зменшити ймовірності утворення холодних тріщин в процесі наплавленням зносостійкого шару, що підвищує твердість сількогосподарських деталей зі сталі 65Г Так, початковий ніж має твердість 49- 50 HRC в загартованому стані, а після обробки – 56–60 HRC на 14–20%.
Keywords: сталь; зносостійкість; абразивне зношування; індукційне наплавлення