ДОСЛІДЖЕННЯ ТА ВДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ПРИВАРЮВАННЯ ШИПІВ НА ТРУБИ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ТРУБОПРОВОДІВ - Ситников, П. А.; Sytnykov, P. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2017)
Роботу присвячено дослідженню та вдосконаленню технології приварювання шипів способом «короткого циклу» на труби охолоджувальних та транспортуючих систем енергетичного обладнання, виготовлених із сталі 15Х5М без підігріву. Рекомендовано для впровадження на підприємствах теплоенергетичної та нафтопереробної галузей.
ИССЛЕДОВАНИЕ И УСОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ТЕХНОЛОГИИ ПРИВАРКИ ШИПОВ НА ТРУБЫ ТЕХНОЛОГИЧЕСКИХ ТРУБОПРОВОДОВ
DEVELOPMENT AND IMPROVEMENT OF THE TECHNOLOGY OF STUD WELDING TO INDUSTRIAL PIPE-LINE TUBES
Keywords: шип; технологія зварювання; мартенситні сталі; бейніт; механічні властивості; підігрів; шип; технология сварки; мартенситные стали; бейнит; механические свойства; подогрев; spike; welding technology; martensitic steel; bainite; mechanical propertie; heating; 621.643.411