Проектування навісного обладнання трактора ДТ-75 - Кучменко, Данило Вадимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломному проекті на основі аналізу існуючих рішень розпушувачів з активним робочим органом розроблено навісне робоче обладнання на базі трактора ДТ-75. Робочий орган виконано у вигляді шнекового наконечника, який приводиться в рух від гідромотору через конічний редуктор. Обладнання забезпечує достатньо потужності для розпушення мерзлих ґрунтів і ґрунтів 3 та 4 категорії, після чого на даній території можливо буде ефективно використовувати землерийно-транспортні машини
Keywords: будівельні; продуктивність; міцність; обладнання; машини; навісне